OliveMagazine

Εύκολη τούρτα με χουρμάδες

Εύκολη τούρτα με χουρμάδες

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το παντεσπάνι

  • 9 ασπράδια αβγών
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 3 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 320γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • Για τη γέμιση και τη διακόσμηση

  • 320γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένους (κρατάτε μερικούς για διακόσμηση)
  • 750γρ. κρέμα γάλακτος για σαντιγί
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέτετε εναλλάξ τη ζάχαρη και το λεμόνι. Προσθέτετε με ελαφριές κινήσεις τα καρύδια λίγα-λίγα, χρησιμοποιώντας σπάτουλα.

Απλώνετε το μίγμα σε δύο στρογγυλά ταψιά 30εκ. στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν λίγο. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και ανακατεύετε μέσα τους χουρμάδες. Κρατάτε στην άκρη αρκετό μίγμα για να σκεπάσετε τα πλαϊνά της τούρτας.

Ξεφορμάρετε τα δύο φύλλα παντεσπάνι. Βάζετε το ένα πάνω σε μια στρογγυλή πιατέλα. Χωρίζετε τη γέμιση στα δύο και στρώνετε τη μισή ποσότητα πάνω στο παντεσπάνι ομοιόμορφα. Βάζετε το άλλο παντεσπάνι από πάνω και στρώνετε την υπόλοιπη γέμιση από πάνω. Καλύπτετε τα πλαϊνά της τούρτας με το μίγμα που έχετε φυλάξει.

Γαρνίρετε την τούρτα με χουρμάδες και ψίχα από καρύδι κομμένο στη μέση.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr