OliveMagazine

Εύκολη τούρτα παγωτό με κόκκινα φρούτα και μπισκότο καρύδας

Εύκολη τούρτα παγωτό με κόκκινα φρούτα και μπισκότο καρύδας

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το μπισκότο της βάσης και της διακόσμησης

  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ξύσµα από 1 λεµόνι
  • 100γρ. ζάχαρη καστανή
  • 75γρ. καρύδα ινδική τρίμμα
  • 150γρ. Βούτυρο Lurpak, σε κυβάκια
  • Για το παγωτό φράουλα

  • 300γρ. φράουλες καθαρισμένες (καθαρό βάρος) + 100γρ. κόκκινα φρούτα ανάμικτα *
  • 300γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 50ml γάλα φρέσκο
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 400ml Arla Κρέμα Γάλακτος 36%
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
  • Για τη διακόσμηση

  • λίγες φράουλες πλυμένες, καθαρισμένες + λίγα κόκκινα φρούτα ανάμεικτα
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε το crumble: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ταψάκι του φούρνου σας.

Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την ινδική καρύδα, τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού. Προσθέτετε το βούτυρο και ξεκινάτε να ανακατεύετε με τις άκρες των δαχτύλων μέχρι να πάρετε μια ψιχουλιαστή ζύμη. Την τρίβετε με τα δάχτυλα μέσα στο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αφήνετε να κρυώσει.

Κόβετε ένα στρογγυλό δίσκο από το μπισκότο, όσο η βάση μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενο πάτο. Κρατάτε στην άκρη το υπόλοιπο μπισκότο για τη διακόσμηση.

Για το παγωτό: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις φράουλες και τα κόκκινα φρούτα. Κατόπιν, ρίχνετε το λικέρ μαστίχας, το γάλα και τη ζάχαρη και χτυπάτε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα το μίξερ σε σαντιγί μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και χτυπάτε να ενσωματωθεί. Ρίχνετε το μίγμα της φράουλας και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ή σελοφάν και αφήνετε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει για 6-8 ώρες τουλάχιστον.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε την τούρτα σε πιατέλα και διακοσμείτε την επιφάνεια με μπισκότα, φράουλες και ανάμικτα κόκκινα φρούτα και λιωμένη κουβερτούρα.

Tips

Για το παγωτό φράουλα μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο 500γρ. φράουλες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr