OliveMagazine

Εύκολη τούρτα σεμιφρέντο με γεύση λάιμ

Εύκολη τούρτα σεμιφρέντο με γεύση λάιμ

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:6-8 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 60γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την τούρτα

  • 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
  • 50ml λιμοντσέλο
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 400ml γάλα
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • λάιμ σε λεπτές φέτες ή άλλα φρούτα της επιλογής σας, για τη διακόσμηση
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Με το μίγμα στρώνετε τον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο και βάζετε στην κατάψυξη για 5 λεπτά.

Χτυπάτε στο μίξερ το ΓΙΩΤΗΣ Crème για 5 λεπτά, να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προς το τέλος προσθέτετε το λιμοντσέλο. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανιλίνη και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.

Ετοιμάζετε και την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ενώνετε τα δύο μίγματα. Προσθέτετε το ξύσμα λάιμ και ανακατεύετε.

Αδειάζετε το μίγμα του σεμιφρέντο μέσα στη φόρμα και βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει, για 6-8 ώρες.

Όταν θέλετε να σερβίρετε μεταφέρετε σε πιατέλα και διακοσμείτε την τούρτα με λεπτές φέτες λάιμ ή άλλα φρούτα της επιλογής σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr