OliveMagazine

Εύκολη τυρόπιτα

Εύκολη τυρόπιτα

Μερίδες:για ένα ταψί 25x35εκ
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3/4 φλιτζανιού αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
  • 400γρ. φέτα ή γιδοτύρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 γιαούρτια στραγγιστά με 2% λιπαρά
  • 3 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε δύο φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και φροντίζοντας να καλύψετε και τα πλαϊνά του ταψιού. Ύστερα παίρνετε ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα και τα κάνετε κουβάρι στα χέρια σας. Τοποθετείτε το ένα κουβαράκι δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί. Περιχύνετε τα φύλλα με το υπόλοιπο βούτυρο κρατώντας στην άκρη λίγο για το τελείωμα.

Βάζετε τα φύλλα στο φούρνο να ψηθούν για 15 λεπτά και να πάρουν λίγο χρώμα. Τότε τα βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα αβγά με το γιαούρτι και το τριμμένο τυρί. Πιπερώνετε, αλατίζετε με μέτρο, προσθέτετε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε τότε τα προψημένα φύλλα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια της πίτας και την ξαναβάζετε στο φούρνο.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 175οC και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή στο τραπέζι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr