OliveMagazine

Εύκολο σουφλέ με πέννες και Μπεσαμέλ

Εύκολο σουφλέ με πέννες και Μπεσαμέλ

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. πέννες
  • 500γρ. μανιτάρια λευκά
  • 2 πράσα, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζάνι γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα του σκεύους
  • 2 φακέλους Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 λίτρο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό στο μισό χρόνο που αναφέρει η συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα που έβρασαν.

Στο μεταξύ, σκουπίζετε με βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και, αφού αφαιρέσετε την άκρη από το κοτσανάκι τους, τα κόβετε σε φέτες. Βάζετε ένα ευρύχωρο τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Προσθέτετε τα πράσα, το λάδι και μετά από λίγο τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και ανακατεύετε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού με τις πέννες. Προσθέτετε και τη γραβιέρα, αφού κρατήσετε λίγη για να πασπαλίσετε την επιφάνεια του σουφλέ.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα και ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της.

Βουτυρώνετε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύετε τη μισή από την μπεσαμέλ με τις πέννες και τις αδειάζετε στο σκεύος. Σκεπάζετε από πάνω με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί που κρατήσατε και ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του σουφλέ.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr