OliveMagazine

Εύκολο ψωμί με μπίρα

Εύκολο ψωμί με μπίρα

Μερίδες:για 1 μαρκόστενη φόρμα κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 500ml μπίρα Pils Hellas
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας γλυκάνισο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • σουσάμι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με λίγο ελαιόλαδο, ραντίζετε με αλεύρι και λίγο σουσάμι.

Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε με το σύρμα ρίχνοντας σιγά σιγά και τη μπίρα.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, το αδειάζετε στη φόρμα, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr