OliveMagazine

Ζαμπαγιόν με μελομακάρονα

Ζαμπαγιόν με μελομακάρονα

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 κρόκους αβγών
  • 70γρ. ζάχαρη
  • 250γρ. κρασί Μοσχάτο Σάμου
  • 2 σταγόνες λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 20 μελομακάρονα έτοιμα
  • 150γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 150γρ. κουβερτούρα μαύρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα ανοξείδωτο μπολ βάζετε τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζετε μια κατσαρολίτσα με νερό να βράσει και, μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και ακουμπάτε από πάνω το μπολ με τους κρόκους, χωρίς να ακουμπάει στο νερό (μπεν μαρί).

Προσθέτετε στο μπολ το γλυκό κρασί μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει το κορνφλάουρ και χτυπάτε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η σάλτσα αλλά οι κρόκοι να μη σφίξουν. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.

Λιώνετε σε μπεν μαρί χωριστά τη λευκή και τη μαύρη κουβερτούρα. Σερβίρετε λίγη ζαμπαγιόν στον πάτο των πιάτων σας, τοποθετείτε στο κέντρο από δύο μελομακάρονα και τα περιχύνετε με τη λευκή λιωμένη σοκολάτα. Γύρω γύρω και πάνω στη ζαμπαγιόν ρίχνετε μικρές σταγόνες από μαύρη σοκολάτα.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Το ζαμπαγιόν είναι ένα γλυκό με ιταλική καταγωγή, που παρασκευάζεται από κρόκους αβγών, ζάχαρη και γλυκό κρασί. Εμείς εδώ το σερβίρουμε με μελομακάρονα και κουβερτούρα. Εσείς μπορείτε να το σερβίρετε με φρούτα της αρεσκείας σας ή ακόμα και με παγωτό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr