OliveMagazine

Ιταλική κρέμα ζαμπαγιόν

Ιταλική κρέμα ζαμπαγιόν

Μερίδες:12
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 750ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 5 κρόκοι αβγών
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε κατά μήκος το λοβό βανίλιας, “ξύνετε” τα σποράκια και τα ρίχνετε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να γίνει η κρέμα ελαφρώς παχύρρευστη.

Σε μπεν-μαρί ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής τους κρόκους με τη ζάχαρη, έως ότου λιώσει η ζάχαρη και το μίγμα ασπρίσει. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ, προσθέτετε τη διογκωμένη κρέμα και ανακατεύετε με μια μαρίζ.

Μοιράζετε τη ζαμπαγιόν σε ποτηράκια της αρεσκείας σας και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Προσοχή, θα πρέπει να είναι παχύρρευστη και όχι πολύ σφικτή.

Tips

Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βανίλια με κάποιο άλλο μπαχαρικό, όπως κανέλα ή κάρδαμο ή ακόμη και να αρωματίσετε την κρέμα με κάποιο αλκοόλ, όπως μαυροδάφνη, Amaretto, Kahlua. Σημειώστε ότι για οποιοδήποτε αλκοόλ ή άλλο υλικό σε υγρή μορφή, όπως καφές espresso, η δόση για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι 50γρ.


Ανάλογα με τι την έχετε αρωματίσει, η ζαμπαγιόν συνοδεύσετε με μπισκοτάκια, καφέ espresso, σαβαγιάρ, κόκκινα φρούτα, καραμελωμένα φρούτα (π.χ. μήλο, αχλάδι) και φυσικά, σοκολάτα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο