OliveMagazine

Ζελέ από πεπόνι

Ζελέ από πεπόνι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι λιωμένο πεπόνι (το χτυπάτε προηγουμένως στο μπλέντερ)
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1½ φλιτζάνι νερό καυτό
  • 2 φακελάκια ζελέ λεμονιού
  • Για γαρνίρισμα

  • λεπτές φέτες ή μπαλάκια πεπονιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Διαλύετε το ζελέ στο καυτό νερό. Όταν σχεδόν κρυώσει, πριν αρχίσει να πήζει, το ανακατεύετε με το γιαούρτι (ή την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί), το λιωμένο πεπόνι και το χυμό λεμονιού.

Μεταφέρετε το μίγμα σε φόρμα (που χωράει 6 φλιτζάνια νερό). Το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε να πήξει. Για να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα και βάζετε ολόγυρα τις φέτες ή τα μπαλάκια πεπονιού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr