OliveMagazine

Ζελέ από χυμό σέλερι, σελινόριζα και καπνιστή πέστροφα

Ζελέ από χυμό σέλερι, σελινόριζα και καπνιστή πέστροφα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:45'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 σέλερι (με τα φυλλαράκια τους)
  • 1 σελινόριζα μέτρια
  • 2 φιλέτα πέστροφας καπνιστής
  • 4γρ. φύλλα ζελατίνας
  • 3 ξινόμηλα
  • ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού
  • κόκκους από μαύρο, άσπρο, πράσινο και κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το ένα μήλο στα τέσσερα, καθαρίζετε τα κουκούτσια και το κόβετε (με το εργαλείο που τρίβετε το λάχανο) σε λεπτές φέτες. Αραδιάζετε τις φέτες του μήλου σε σχάρα και τις ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για να στεγνώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Τις αφήνετε να περιμένουν.

Καθαρίζετε τη σελινόριζα και την τρίβετε ή την ψιλοκόβετε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια (σαν σπιρτόξυλα). Την περιχύνετε με λίγο χυμό λεμονιού και αφήνετε να μαριναριστεί για 1 ώρα. Στο μεταξύ πολτοποιείτε τα σέλερι στο μπλέντερ με λίγο νεράκι και σουρώνετε πιέζοντάς τα για να πάρετε όσο περισσότερο χυμό μπορείτε. Θα χρειαστείτε περίπου μισό λίτρο. Αν έχετε αποχυμωτή, ακόμα καλύτερα.

Μουσκεύετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Καθαρίζετε τα υπόλοιπα μήλα και κόβετε σε μικρά ζαράκια με πλευρά 0,5 εκ. Ζεσταίνετε το χυμό του σέλερι, στύβετε τις ζελατίνες και τις διαλύετε μέσα στο χλιαρό χυμό. Μοιράζετε το χυμό σε ποτήρια και τα βάζετε στο ψυγείο. Όταν αρχίσει να πήζει προσθέτετε τα κυβάκια των μήλων πάνω από τα ζελέ και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.

Κόβετε την πέστροφα σε λεπτές λωρίδες. Βάζετε σε μπολ τη σελινόριζα και την πέστροφα, αλατίζετε, πασπαλίζετε με τους κόκκους πιπεριών χοντροαλεσμένους και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε ελαφρά.

Όταν πήξει το ζελέ μοιράζετε από πάνω τη σαλάτα και γαρνίρετε με τις στεγνωμένες τραγανές φετούλες μήλου.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr