OliveMagazine

Ζελέ καραμέλας αρωματισμένο με ελληνικό καφέ και crumble σοκολάτας

Ζελέ καραμέλας αρωματισμένο με ελληνικό καφέ και crumble σοκολάτας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το ζελέ

  • 6 φύλλα ζελατίνης (των 2γρ. η καθεμία)
  • 300ml γάλα φρέσκο
  • 400γρ. καραμελωμένο γάλα
  • 120γρ. ελληνικό καφέ ρόφημα
  • Για το crumble

  • 150γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρόκο αβγού
  • 100γρ. ζάχαρη καστανή
  • 50γρ. κακάο
  • Για το σερβίρισμα

  • crumble
  • ζάχαρη άχνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το crumble: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και στη συνέχεια σκορπάτε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Το ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Αφήνετε το crumble στην άκρη να κρυώσει και να γίνει τραγανό.

Για το ζελέ: Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το καραμελωμένο γάλα και τον καφέ και τα ζεσταίνετε πολύ καλά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μοιράζετε λίγο crumble σε 6-8 ποτήρια, μοιράζετε από πάνω το ζελέ και φυλάτε τα ποτήρια στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να παγώσουν και να σταθεροποιηθεί το ζελέ. Όταν θέλετε να σερβίρετε, πασπαλίζετε τα ποτήρια με crumble και λίγη ζάχαρη άχνη.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Για το καραμελωμένο γάλα χρειάζεται ένα ζαχαρούχο γάλα και βράσιμο για 2 ώρες μέσα σε νερό με την κονσέρβα. Στη χύτρα είναι έτοιμο σε 30 λεπτά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr