OliveMagazine

Ζελέ λαχανικών

Ζελέ λαχανικών

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ λίτρο φρέσκο ζωμό λαχανικών
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 φινόκιο
  • 2 καρότα
  • 4 φύλλα ζελατίνας
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 150γρ. κατίκι Δομοκού
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες από τα φλούδια και τις κόβετε σε χοντρές φέτες. Κόβετε τα κολοκύθια κατά μήκος σε φέτες. Ψήνετε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Αφαιρείτε από τις πιπεριές τα κοτσάνια και τις ζεματάτε σε καυτό νερό για 5 λεπτά. Τις αφήνετε να χλιαρύνουν και τις ξεφλουδίζετε. Στο ίδιο νερό που ζεματίσατε τις πιπεριές βράζετε το φινόκιο και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν. Κόβετε το φινόκιο σε ροδέλες καθώς και τα καρότα.

Μαζεύετε όλα τα λαχανικά σας σε μια πιατέλα. Σε ένα μικρό μπολάκι χτυπάτε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό και το αλατοπίπερο. Περιχύνετε τα λαχανικά με το μίγμα.

Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, την ντύνετε με μεμβράνη κουζίνας και γεμίζετε τον πάτο της με τις φέτες της μελιτζάνας. Περιφερειακά και στα τοιχώματα βάζετε τα κολοκυθάκια. Απλώνετε μετά τις πράσινες πιπεριές σε όλο το μήκος της φόρμας και κατόπιν τις κόκκινες. Ρίχνετε το κατίκι Δομοκού σε όλο το μήκος της φόρμας. Βάζετε από πάνω τις φετούλες του φινόκιο και τα καρότα.

Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνας σε παγωμένο νερό και βάζετε το ζωμό λαχανικών να βράσει. Ρίχνετε μέσα τα φύλλα της ζελατίνας και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν καλά. Με προσοχή αδειάζετε το ζωμό σιγά σιγά στη φόρμα περιμένοντας να φτάσει μέχρι τον πάτο και να υπερχειλίσει. Σκεπάζετε τη φόρμα με μια μεμβράνη πιέζοντας ελαφρά και τη βάζετε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.

Ξεφορμάρετε τραβώντας τη μεμβράνη και αναποδογυρίζετε το ζελέ σε μια πιατέλα. Το κόβετε σε φετούλες και το σερβίρετε ως συνοδευτικό μαζί με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr