OliveMagazine

Ζελέ ντομάτας με μους φέτας

Ζελέ ντομάτας με μους φέτας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το ζελέ

  • 10 φύλλα ζελατίνης (2γρ. η καθεμία)
  • 1500γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες Tabasco
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μους φέτας

  • 100ml γάλα
  • 350γρ. φέτα σε τρίμματα
  • ¼ κουτ. γλυκού μαστίχα σε σκόνη ή 3-4 σταγόνες μαστιχέλαιο (προαιρετικά)
  • πιπέρι λευκό
  • φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το ζελέ: Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Περνάτε το μίγμα μέσα από λεπτή σήτα για να μείνει όσο πιο καθαρός χυμός γίνεται.

Βάζετε το μισό χυμό σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το ξίδι, το Tabasco, αλάτι, πιπέρι και τα ζεσταίνετε αρκετά καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύετε να λιώσουν.

Ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας, ανακατεύετε καλά και μοιράζετε σε ποτήρια ή βαζάκια. Βάζετε το ζελέ στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Για τη μους φέτας: Ζεσταίνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα, κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη μαστίχα και ανακατεύετε να λιώσει. Βάζετε τη φέτα στο μπλέντερ, ρίχνετε το γάλα, πιπέρι και πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει.

Σερβίρετε τα ζελέ ντομάτας με μους φέτας από πάνω και διακοσμείτε με φύλλα δυόσμου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina & Olivia Webb

Tips

Η ποσότητα στις ζελατίνες που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από την ποσότητα του χυμού που θα έχετε, γι’ αυτό καλό είναι να ζυγίσετε πρώτα το χυμό. Το 1 λίτρο χυμού μπορεί να σταθεροποιηθεί με 10 ζελατίνες των 2γρ. η καθεμία.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr