OliveMagazine

Ζελέ πορτοκάλι με σιρόπι πορτοκαλιού

Ζελέ πορτοκάλι με σιρόπι πορτοκαλιού

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Χρόνος αναμονής:4-5 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 150γρ. γλυκό του κουταλιού κίτρο ή άλλο εσπεριδοειδές της επιλογής σας
  • 8 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • Για το σιρόπι

  • φλούδες από 3 πορτοκάλια
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λιμοντσέλο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το σιρόπι: Κόβετε τις φλούδες πορτοκαλιού σε σπιρτόξυλα. Τα βράζετε μια φορά σε άφθονο νερό και το χύνετε. Δένετε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και ίση ποσότητα νερού. Ρίχνετε μέσα τα σπιρτόξυλα πορτοκαλιού και βράζετε μέχρι να πήξει. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού καλά σουρωμένους και ανακατεύετε μέσα 7 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ μέχρι να διαλυθεί. Ξεπλένετε το γλυκού κουταλιού κίτρο από τα σιρόπια του με κρύο νερό και το κόβετε σε κομματάκια.

Αρχίζετε να ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά τους χυμούς με το κορνφλάουρ ανακατεύοντας συνέχεια. Σιγά σιγά θα αρχίσει να πήζει και να γίνεται διάφανος. Τότε ρίχνετε μέσα τα κομματάκια του κίτρου. Μόλις πήξει για τα καλά αδειάζετε μέσα το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ.

Κρυώνετε το ζελέ στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον, το ξεφορμάρετε λούζοντάς το με λίγο ζεστό νερό, τοποθετείτε το ζελέ σας σε πιατέλα και το περιχύνετε με το σιρόπι που έχετε φτιάξει.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο