OliveMagazine

Ζελέ σοκολάτα -καρύδα με κόκκινα φρούτα

Ζελέ σοκολάτα -καρύδα με κόκκινα φρούτα

Μερίδες:12
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το ζελέ

  • 750ml γάλα καρύδας
  • 120γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 16γρ. ζελατίνη σε φύλλα (περίπου 5½ ζελατίνες)
  • Για τη διακόσμηση

  • διάφορα κόκκινα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα κλπ) ή μάνγκο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε ένα σκεύος κρύο νερό, ρίχνετε μέσα τις ζελατίνες και τις αφήνετε να μουλιάσουν για 15 λεπτά και να φουσκώσουν.

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη και αφήνετε το μίγμα να πάρει μια βράση.

Στη συνέχεια, στραγγίζετε τις ζελατίνες από το νερό, τις ρίχνετε στο ζεστό μίγμα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτετε τη σοκολάτα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει καλά και το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Μοιράζετε το μίγμα σε ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το γλυκό.

Όταν το ζελέ σοκολάτας παγώσει, γαρνίρετε με κόκκινα φρούτα, μάνγκο ή άλλα φρούτα εποχής και σερβίρετε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr