OliveMagazine

Ζεστά ρεβίθια με ψιλοκομμένη ντομάτα και καρότο

Ζεστά ρεβίθια με ψιλοκομμένη ντομάτα και καρότο

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. ρεβίθια
  • 1 ντομάτα μεγάλη
  • 2 καρότα
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • λίγο αλάτι
  • Για το dressing

  • 1 φλιτζάνι χυμό σταφυλιού
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο κοφτό
  • λίγο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αποβραδίς μουλιάζετε τα ρεβίθια σε άφθονο δροσερό νερό. Την επομένη το πρωί τα ξεπλένετε καλά να φύγουν τα περισσότερα φλούδια και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά, χωρίς να λιώσουν. Τα σουρώνετε, αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

Βουτάτε την ντομάτα σε καυτό νερό για να την ξεφλουδίσετε εύκολα και, αφού την ξεφλουδίσετε, της αφαιρείτε τα σπόρια και την ψιλοκόβετε. Ρίχνετε τα κομμάτια μέσα στα ρεβίθια.

Στο ίδιο νερό ζεματάτε για 2 λεπτά τον αρακά. Τον σουρώνετε και τον ρίχνετε στα ρεβίθια. Καθαρίζετε τα καρότα, τα τρίβετε στον τρίφτη και τα ρίχνετε κι αυτά μέσα στα ρεβίθια. Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και ανακατεύετε ξανά. Αφήνετε τα υλικά της σαλάτας να ξεκουραστούν και φτιάχνετε το dressing.

Ρίχνετε το χυμό σταφυλιού, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το γλυκάνισο μαζί με λίγο αλάτι στο μπλέντερ. Τα χτυπάτε να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr