OliveMagazine

Ζεστή πατατοσαλάτα με φασολάκια και μπέικον

Ζεστή πατατοσαλάτα με φασολάκια και μπέικον

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 700γρ. πατάτες μικρές
  • 300γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό μικρό ξυσμένο στον τρίφτη
  • 100γρ. μπέικον σε λωρίδες
  • Για τη βινεγκρέτ

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα δυνατή
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι. Ξεχωριστά βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 15 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το μπέικον. Το βγάζετε στην άκρη και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Στραγγίζετε τις πατάτες κι αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τις ξεφλουδίσετε. Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τα φασολάκια, το κρεμμύδι και το μπέικον.

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα βαζάκι με καπάκι όλα τα υλικά. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε την πατατοσαλάτα αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο