Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό βάζετε τα μουλιασμένα ρεβίθια και το φύλλο δάφνης και τα βράζετε για 1 ώρα. Στραγγίζετε τα ρεβίθια σε σουρωτήρι, πετάτε τη δάφνη και τα αφήνετε στην άκρη.
Χαράζετε ελαφρώς τα πράσα κατά μήκος και τα ξεπλένετε με νερό. Βάζετε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό στη φωτιά και, μόλις κοχλάσει, ρίχνετε τα κομμένα πράσα. Τα βράζετε για 20 λεπτά και τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τις πιπεριές και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε τα βρασμένα ρεβίθια, τα πράσα και τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύετε.
Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξίδι, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνετε το μίγμα στο τηγάνι και ανακινείτε καλά το σκεύος για να ενωθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση