OliveMagazine

Ζεστή σαλάτα με κουνουπίδι και λεμονάτα ρεβίθια

Ζεστή σαλάτα με κουνουπίδι και λεμονάτα ρεβίθια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι (περίπου 1 κιλό)
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 νεροπότηρο ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 10 ραπανάκια καθαρισμένα, σε φετούλες
  • 10-15 ελιές Καλαμών
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σουρώνετε τα μουλιασμένα ρεβίθια, τα βάζετε σε μια πάνινη πετσέτα και τα τρίβετε μεταξύ τους να φύγουν όσο περισσότερα φλούδια γίνεται. Αν μείνουν και μερικά, δεν πειράζει.

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Κόβετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει τρυφερό. Το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει.

Βάζετε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα ρεβίθια σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε από πάνω και τα ραπανάκια.

Ρίχνετε στο μπλέντερ τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και τη μουστάρδα σε σκόνη. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Περιχύνετε τη σαλάτα σας με το dressing και ανακατεύετε καλά. Διακοσμείτε με ελιές Καλαμών και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr