OliveMagazine

Ζεστό cheesecake με βατόμουρα

Ζεστό cheesecake με βατόμουρα

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 60γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
  • 200γρ. μπισκότα ολικής άλεσης (digestive)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • Για τη γέμιση

  • 350γρ. βατόμουρα
  • 225γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500γρ. λευκό τυρί μασκαρπόνε
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 αβγά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • Για το σερβίρισμα

  • λίγη ζάχαρη άχνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160oC. Καλύπτετε με λαδόκολλα τον πάτο μιας ανοιγόμενης φόρμας (μαγκώνοντάς το) και βουτυρώνετε τα πλαϊνά τοιχώματά της.

Σπάτε τα μπισκότα και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Λιώνετε το βούτυρο με το μέλι και ρίχνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύετε για να γίνουν ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμος και στρώνετε με αυτό τον πάτο της φόρμας. Ψήνετε για 10 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150°C.

Ρίχνετε τα 200γρ. από τα βατόμουρα στο μίξερ με 85γρ. ζάχαρη και τα πολτοποιείτε. Βάζετε το μίγμα σ’ ένα κατσαρολάκι και το σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να γίνει ένα σφιχτό σιρόπι. Αφήνετε να κρυώσει.

Βάζετε σε μπολ το τυρί, το κορν φλάουρ, τα αβγά, την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε με μίξερ χειρός.

Ρίχνετε το μισό μίγμα τυριού πάνω από τα μπισκότα και από πάνω ρίχνετε το μισό σιρόπι βατόμουρο. Τελειώνετε με το υπόλοιπο μίγμα τυριού και ανακατεύετε απαλά μ’ ένα ξυλάκι.

Ψήνετε το cheese cake για 45 λεπτά. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα το cheese cake για άλλα 30 λεπτά. Διακοσμείτε με τα υπόλοιπα βατόμουρα και την άχνη ζάχαρη και το σερβίρετε με το υπόλοιπο σιρόπι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr