Έχετε ήδη βαθμολογήσει τη συνταγή.
Τα μπιφτέκια που συνδυάζονται το ίδιο ευχάριστα με σαλάτα, αλλά και πατάτες τηγανιτές ή φούρνου και γίνονται λαχταριστά burgers, έχουν πολλούς οπαδούς. Γι αυτό μία βασική συνταγή για ζουμερά μπιφτεκάκια είναι απαραίτητη.
Με τη συνταγή αυτή μπορείτε να κάνετε και γεμιστά μπιφτέκια, βάζοντας στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού ένα «μπαστούνι» τυριού, όπως γραβιέρα, κασέρι ή φέτα.
Για ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα προσθέστε στα μπιφτέκια φούρνου και πατάτες. Καθαρίζετε και κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες 3 – 4 μέτριες πατάτες, τις πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τις στρώνετε σε λαδωμένο ταψί. Τοποθετείτε από πάνω τα μπιφτέκια, περιχύνετε το φαγητό με 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας, ή 1 φλιτζάνι λαδολέμονο (½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού) και ψήνετε για 35 – 40 λεπτά.