Διαδικασία
Κιμάς: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζετε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα.
Προσθέτετε τα
κρεμμύδια και τα σκόρδα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να στεγνώσουν όλα τα υγρά που θα βγάλει ο κιμάς και το κρεμμύδι και προσθέτετε τα μπαχαρικά, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σβήνετε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε την κολοκύθα, τον χυμό και τη φλούδα του πορτοκαλιού, τον χυμό ντομάτας και λίγο αλάτι. Κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Μοιράζετε σε πιάτα τα ζυμαρικά, από πάνω τον κιμά και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και κουκουνάρι σπασμένο.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook