OliveMagazine

Ζυμαρικά με κοτόπουλο και πέστο με σπανάκι

Ζυμαρικά με κοτόπουλο και πέστο με σπανάκι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά της προτίμησής μας
  • 300 γρ. στήθος κοτόπουλο, σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το πέστο

  • 100 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
  • 5-6 φύλλα βασιλικό
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • ½ κουτ. γλυκού φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 30 γρ. φουντούκια ή καρύδια
  • 2-3 κουτ. σούπας τυρί αρσενικό Νάξου
  • χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα από το σπανάκι και τον βασιλικό. Ρίχνουμε στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το πέστο. Αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε. Τα περιχύνουμε με το μισό πέστο και τα διατηρούμε ζεστά.

Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ψηθεί, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας από το πέστο. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα τα ζεστά ζυμαρικά με το κοτόπουλο και το υπόλοιπο πέστο.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Προσθέστε στο πέστο τρυφερά φύλλα από παντζάρια. Του ταιριάζουν πολύ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο