OliveMagazine

Ζυμαρικά με σαρδέλες και ελιές

Ζυμαρικά με σαρδέλες και ελιές

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για τα ζυμαρικά
  • 300γρ. σαρδέλες φιλέτο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 250γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 100γρ. ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τα κρατάτε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρετε για 2 - 3 λεπτά.

Προσθέτετε τις σαρδέλες, σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 λεπτό.

Τέλος, κρατάτε λίγο μαϊντανό στην άκρη και ρίχνετε στο τηγάνι τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.

Ρίχνετε τα ζυμαρικά ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε το πιάτο πασπαλισμένο με λίγο μαϊντανό.

Tips

Παρόλο που η σαρδέλα περιέχει αρκετή ποσότητα χοληστερόλης, έχει πολύ μεγάλη διατροφική αξία και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα της συντελούν στην καλή υγεία και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο