OliveMagazine

Ζυμαρικά με σύγκλινο και πορτοκάλι

Ζυμαρικά με σύγκλινο και πορτοκάλι

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο κοντά ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 300γρ. σύγκλινο, σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 3-4 κουτ. σούπας μπράντι
  • τυρί Σαν Μιχάλη ή λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας τους.

Στο μεταξύ, βάζετε το σύγκλινο σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει σε δυνατή φωτιά. Το τηγανίζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσει καλά.

Το σβήνετε με το μπράντι και ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και όπως είναι καυτά τα ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο.

Ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με πιπέρι και τριμμένο τυρί και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr