OliveMagazine

Ζυμαρικά με ψητή μελιτζάνα και ντοματάκια κονφί

Ζυμαρικά με ψητή μελιτζάνα και ντοματάκια κονφί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις μελιτζάνες

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες στη μέση και χαραγμένη η σάρκα
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τα ζυμαρικά

  • 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 400γρ. στριφτάρια ή βίδες
  • 150ml κρασί λευκό
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (περίπου)
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 80γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τα ντοματίνια

  • 250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 7 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 10 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • Για το σερβίρισμα

  • baby ρόκα
  • φλοίδες παρμεζάνας
  • ζουμί από τα ψημένα ντοματίνια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στου 200οC. Περιχύνετε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν. Βγάζετε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και την κρατάτε στην άκρη.

Για τα ντοματίνια: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.

Για τα ζυμαρικά: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το πράσο και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν τα ζυμαρικά.

Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε τη μελιτζάνα και το ζωμό σιγά σιγά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά και να χυλώσουν. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο, την παρμεζάνα, το μαϊντανό και ανακατεύετε.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα, από πάνω βάζετε λίγα ντοματίνια, λίγα φύλλα ρόκας, φλοίδες παρμεζάνας, περιχύνετε με λίγο ζουμί από τα ντοματίνια και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr