Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στου 200οC. Περιχύνετε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν. Βγάζετε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και την κρατάτε στην άκρη.
Για τα ντοματίνια: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
Για τα ζυμαρικά: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το πράσο και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν τα ζυμαρικά.
Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε τη μελιτζάνα και το ζωμό σιγά σιγά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά και να χυλώσουν. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο, την παρμεζάνα, το μαϊντανό και ανακατεύετε.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα, από πάνω βάζετε λίγα ντοματίνια, λίγα φύλλα ρόκας, φλοίδες παρμεζάνας, περιχύνετε με λίγο ζουμί από τα ντοματίνια και σερβίρετε αμέσως.