Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βράζετε για λίγο τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και το φινόκιο (μόνο το άσπρο μέρος) για 2 λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι και, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περιμένετε να μαραθεί και να πιει όλα τα υγρά του. Ρίχνετε και το μάραθο και πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ. Κατόπιν, το ανακατεύετε με τη φέτα και το ανθότυρο. Τέλος, προσθέτετε ανάλογο αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Για μεγαλύτερη ευκολία μεταφέρετε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: βράζετε την ντομάτα με το σκόρδο, το λάδι, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τη ζάχαρη και ανάλογο αλατοπίπερο για 15 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε το βασιλικό, το γάλα εβαπορέ και ανακατεύετε καλά.
Γεμίζετε τα ζυμαρικά με το μίγμα και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψάκι, το ένα κοντά στο άλλο. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Πασπαλίζετε το φαγητό με το τριμμένο τυρί και ψήνετε για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food Styling: Αντωνία Κατή