OliveMagazine

Ζυμαρικά ολικής άλεσης με ντοματίνια, βαλσαμικό και βασιλικό

Ζυμαρικά ολικής άλεσης με ντοματίνια, βαλσαμικό και βασιλικό

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. πέννες ολικής άλεσης
  • 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 15 φύλλα βασιλικό
  • 25 ml ξίδι βαλσαμικό
  • χοντρό αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε μπόλικο νερό και αλάτι και βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε και κρατάτε 150ml από το νερό που έβρασαν.

Σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο πολύ λίγο για να μην καεί, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα.

Προσθέτετε τα ντοματίνια, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι και σβήνετε με το ξίδι. Ανακατεύοετε και αφήνετε τα ντοματίνια να καραμελώσουν για 1-2 λεπτά.

Προσθέτετε τα ζυμαρικά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον βασιλικό και το νερό που κρατήσατε, κουνάτε το τηγάνι να αναμειχθούν τα υλικά και, αφού πάρουν μια γρήγορη βράση, τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά. Μοιράζετε αμέσως σε πιάτα πασπαλίζοντας με πιπέρι και λίγο επιπλέον βασιλικό αν θέλετε.

Φωτογραφία- Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Στο σερβίρισμα γαρνίρουμε με λεπτές φλοίδες γραβιέρας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr