OliveMagazine

Ζωμός κοτόπουλου

Ζωμός κοτόπουλου

Μερίδες:για 2,5 λίτρα ζωμό
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:4:30'
Έτοιμο σε:4:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 1 κεφάλι σκόρδο κομμένο στη μέση
  • 1 καρότο ολόκληρο, καθαρισμένο
  • 1 κομμάτι σέλερι
  • 1 μικρή ντομάτα κομμένη στη μέση
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 10 κόκκους πιπέρι μαύρο
  • 4 λίτρα νερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τις φτερούγες και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξεκινάμε το ξάφρισμα. Ξαφρίζουμε για 30 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για άλλες 4 ώρες. Αν θέλουμε, βάζουμε τη δάφνη, το θυμάρι και το πιπέρι σε ένα μπουκέτο από τουλπάνι (μπουκέ γκαρνί).

Όταν ο ζωμός είναι έτοιμος, τον σουρώνουμε και τον χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας.

Tips

Αν κατά τη διάρκεια του βρασίματος έχει εξατμισθεί πολύ το νερό, πρέπει να συμπληρώνουμε έτσι ώστε οι φτερούγες να είναι πάντα καλυμμένες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο