OliveMagazine

Ζύμη για πίτσα

Ζύμη για πίτσα

Μερίδες:για 4 πίτσες
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 25γρ. μαγιά νωπή
  • 250γρ. νερό χλιαρό
  • 400γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Διαλύετε τη μαγιά σε 1-2 κουταλιές από το χλιαρό νερό και προσθέτετε 2 κουταλιές αλεύρι να γίνει ένας χυλός. Σκεπάζετε και περιμένετε να φουσκώσει.

Κρατάτε στην άκρη ½ φλιτζάνι από το αλεύρι και ρίχνετε το υπόλοιπο σε μια λεκάνη. Προσθέτετε σιγά σιγά το μίγμα της μαγιάς και ακολούθως το χλιαρό νερό και το αλάτι, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν. Ζυμώνετε με το αλεύρι που κρατήσατε, για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Όταν η ζύμη γίνει ελαστική, τη χωρίζετε σε 4 μπαλάκια, τα σκεπάζετε με πετσέτα και τα αφήνετε για περίπου 2 ώρες να ανέβουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.

Κατόπιν, ανοίγετε με τα χέρια σας την κάθε μπάλα ζύμης ώστε να την απλώσετε και να φτιάξετε μια αρκετά λεπτά ζύμη. Η βάση για την πίτσα σας είναι έτοιμη. Από εκεί και πέρα προσθέτετε ό,τι υλικό σας αρέσει.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr