OliveMagazine

Ζύμη για σουδάκια

Ζύμη για σουδάκια

Μερίδες:50 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 125ml γάλα πλήρες
  • 125ml νερό
  • 115γρ. βούτυρο 82%
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 140γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αβγά (250γρ.)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε συνέχεια σε μέτρια φωτιά.

Αφού λιώσει το βούτυρο και βράσει το μίγμα, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε δυνατά με μία ξύλινη κουτάλα, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει μία ζύμη που θα ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Μεταφέρετε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και τη ζυμώνετε με το φτερό, μέχρι να κρυώσει.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα στο μίξερ, προσθέτετε ένα – ένα τα αβγά. Πριν ρίξετε το κάθε αβγό, θα πρέπει να έχει ενσωματωθεί πλήρως το προηγούμενο.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στρώνετε σε ένα ρηχό ταψί αντικολλητικό χαρτί. Βάζετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ και σχηματίζετε πάνω στο ταψί σουδάκια, περίπου ίδιου μεγέθους.

Ψήνετε τα σουδάκια στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ελαφρά ρόδινο χρώμα.

Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα γεμίζετε με παγωτό ή κρέμα της επιλογής σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr