OliveMagazine

Ζύμη για τάρτες και πίτσες χωρίς μαγιά

Ζύμη για τάρτες και πίτσες χωρίς μαγιά

Μερίδες: 1 μέτριο ταψάκι, ή 1 ταρτιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά, μέχρι να ενωθούν και τα ζυμώνετε καλά.

Μαζεύετε την ζύμη σε μπάλα και την τοποθετείτε σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνετε 10 φορές μόνο, για να γίνει λεία. Αφήνετε τη ζύμη για 5 λεπτά να «ξεκουραστεί».

Για τάρτα: Με τη βοήθεια πλάστη ανοίγετε τη ζύμη στο μέγεθος της ταρτιέρας σας και πιέζετε το ζυμάρι στα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Εάν θέλετε να ετοιμάσετε μικρά ταρτάκια, χωρίζετε τη ζύμη σε 2 – 3 μέρη, ανοίγετε σε λεπτά φύλλα και με κουπ πατ κόβετε στρογγυλούς δίσκους. Πιέζετε τους δίσκους μέσα στις φόρμες για ταρτάκια και τα γεμίζετε με διάφορα μίγματα.

Για πίτσα: Με τη βοήθεια πλάστη ανοίγετε τη ζύμη στο μέγεθος ενός μεγάλου ταψιού. Εάν θέλετε να ετοιμάσετε 2 μέτριες πίτσες, χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μπαλάκια και ανοίγετε το καθένα στο μέγεθος ενός μέτριου στρογγυλό ταψιού. Πιέζετε τις άκρες της ζύμης στα τοιχώματα του ταψιού, για να κρατηθούν τα υλικά της πίτσας στην βάση.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr