OliveMagazine

Η βελουτέ της κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης

Η βελουτέ της κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα σε κυβάκια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ζωμό λαχανικών ή κότας
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό και γιαούρτι για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τις πιπεριές σε ταψί, τις αλατίζετε και τις ψήνετε για 30 λεπτά στον φούρνο στους 180οC.

Κλείνετε τις πιπεριές σε πλαστική σακούλα μέχρι να γίνουν χλιαρές, τις ξεφλουδίζετε έτσι ευκολότερα και πετάτε τα σπόρια. Τις ψιλοκόβετε.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα και τις πιπεριές, σβήνετε με το ζωμό όσο να σκεπάζει τα υλικά, αλατίζετε ελαφρά, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.

Πολτοποιείτε τη σούπα, ελέγχετε το αλάτι, σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr