OliveMagazine

Η μπατζίνα η σωστή

Η μπατζίνα η σωστή

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. καλαμποκάλευρο χοντρό
  • 2 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 800γρ. φέτα
  • 125ml γάλα
  • 125ml νερό
  • 350γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
  • 80γρ. κρεμμύδι τριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC, στον αέρα. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε όλα τα υλικά για την πίτα με το μισό ελαιόλαδο.

Απλώνετε το μίγμα σε ταψί διαστάσεων 30x40εκ., κάνετε λακκούβες με τα δάχτυλα και ραντίζετε την πίτα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ψήνετε την μπατζίνα στο φούρνο για 1 ώρα μέχρι, να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tips

Στη βασική συνταγή μπορείτε να προσθέσετε όποιο υλικό θέλετε,που όμως να μη βγάζει υγρά (όπως τα μανιτάρια ή η φρέσκια ντομάτα). Στο ΜεΖέν, την περίοδο της νηστείας, την κάνουμε χωρίς γάλα και αντικαθιστούμε τη φέτα με μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο σε μικρές λωρίδες, προσθέτοντας και λίγες ελιές σε ροδέλες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο