OliveMagazine

Η μπρουσκέτα της καπονάτας

Η μπρουσκέτα της καπονάτας

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 μελιτζάνες στενόμακρες σε χοντρά καρέ
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης σε χοντρά καρέ
  • 3 πιπεριές κίτρινες, σε χοντρά καρέ
  • 2 ντομάτες ώριμες, πολτοποιημένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 6-7 μεγάλα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρι
  • ½ φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
  • φρυγανισμένες, χοντρές φέτες από μπαγιάτικο ψωμί
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τις πιπεριές με τις μελιτζάνες, το κουκουνάρι και το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθούν ελαφρά.

Προσθέτετε το σκόρδο και το θυμάρι, φέρνετε δυο βόλτες και σβήνετε με το βαλσαμικό. Ρίχνετε και τις σταφίδες.

Προσθέτετε τη ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, προσέχοντας, ωστόσο, να μην διαλυθούν.

Δύο λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τις ελιές και τον βασιλικό. Όταν κρυώσει το φαγητό, το σερβίρετε πάνω σε ζεστές φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το θυμάρι με ρίγανη και να προσθέσετε κυβάκια φέτας πάνω στη μπρουσκέτα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr