OliveMagazine

Η πιο κόκκινη βελουτέ

Η πιο κόκκινη βελουτέ

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μεγάλα παντζάρια ωμά, ξεφλουδισμένα, σε κυβάκια
  • 1 μικρή πατάτα σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ λίτρο ζωμό βοδινού
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ξινή κρέμα
  • γλυκιά πάπρικα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα παντζάρια, την πατάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το κονκασέ. Σβήνετε με το ζωμό και αλατίζετε ελαφρά.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε τη σούπα για 30 λεπτά.

Πολτοποιείτε τη σούπα, προσθέτετε το ξίδι και το λεμόνι και σερβίρετε γαρνίροντας με την ξινή κρέμα, την πάπρικα και τον μαϊντανό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr