OliveMagazine

Η σούπα της Παραμονής

Η σούπα της Παραμονής

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. πλατάρια και λαιμούς κοτόπουλου
  • 300γρ. αρνί λαιμό ή άλλο κομμάτι
  • 5-6 παϊδάκια αρνίσια
  • 250γρ. χοιρινό σπάλα
  • 200γρ. μοσχάρι ποντίκι
  • 3 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι
  • 2 αβγά
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε με αλάτι όλα μαζί τα κρέατα, σκεπασμένα με μπόλικο νερό. Μόλις μαλακώσουν τα ακουμπάτε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάτε ζεστά.

Ρίχνετε στο ζουμί το ρύζι. Μόλις βράσει, χτυπάτε στο multi τα ασπράδια των αβγών, μετά ρίχνετε το λεμόνι και τους κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα.

Σβήνετε το μάτι της κουζίνας, ρίχνετε δύο κουτάλες σούπα στο μίγμα των αβγών για να παστεριωθούν και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε στην κατσαρόλα το αβγολέμονο και ανακατεύετε πολύ καλά να μην «κόψει» το αβγό.

Σερβίρετε τη σούπα αμέσως συνοδεύοντας με τα κρέατα σε πιατέλα.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr