Διαδικασία
Φτιάχνετε το ζελέ ντομάτας την προηγούμενη μέρα: Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό. Πλένετε, ξεφλουδίζετε και πολτοποιείτε τις ντομάτες μαζί με λίγο αλάτι, τη ζάχαρη και το Tabasco (αν χρησιμοποιήσετε). Επειδή ο χυμός δεν είναι αρκετά διαυγής, τον περνάτε από σουρωτήρι, στρωμένο με τουλπάνι.
Ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας από το χυμό της ντομάτας και λιώνετε τη ζελατίνα αφού πρώτα τη στύψετε. Ανακατεύετε τη λιωμένη ζελατίνα με τον υπόλοιπο χυμό και τον μοιράζετε σε ποτήρια. Τα βάζετε στο ψυγείο για να παγώσει το ζελέ.
Την επόμενη μέρα καθαρίζετε και κόβετε το αγγούρι σε κύβους, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβετε.
Ανακατεύετε το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις ελιές μαζί με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με ρίγανη και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Μοιράζετε το μίγμα στα ποτήρια πάνω από τον παγωμένο ζελέ.
Ετοιμάζετε τη μους φέτας: Λιώνετε καλά στο μπλέντερ τη φέτα και προσθέτετε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί. Αλατοπιπερώνετε. Βάζετε τη μους σε κορνέ και γαρνίρετε τις σαλάτες πάνω από κάθε ποτήρι. Διακοσμείτε με ξαλμυρισμένη κάππαρη και διατηρείτε τα ποτήρια με τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή