OliveMagazine

Θαλασσινά Καγιούν (αυθεντική συνταγή των Cajuns)

Θαλασσινά Καγιούν (αυθεντική συνταγή των Cajuns)

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100γρ. καβούρι ή σουρίμι
  • 200γρ. φρέσκες γαρίδες, καθαρισμένες
  • 200γρ. φρέσκο μπακαλιάρο, καθαρισμένο από κόκκαλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 30γρ. σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 50γρ. πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη, ώριμη τομάτα, αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κότας (σπιτικό ή από κύβο)
  • 2 κοφτές κουτ. σούπας βούτυρο
  • 20ml λάδι
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι καγιέν
  • Για το σερβίρισμα

  • κρουτόν ή ζεστό ψωμί
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, αναμειγνύετε καλά το λάδι με το αλεύρι σε χαμηλή φωτιά, για 7 λεπτά περίπου. Το μίγμα πρέπει να γίνει παχύ και το χρώμα του να είναι καφέ. Μόλις γίνει, το αφήνετε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο. Προσθέτετε το σκόρδο, το σέλινο και την πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.

Κατόπιν, προσθέτετε την τομάτα, το ζωμό κότας και το μίγμα με το λάδι και το αλεύρι. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.

Ρίχνετε τον μπακαλιάρο, αφήνετε 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε τις γαρίδες. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά και κλείνετε το μάτι. Ρίχνετε το καβούρι και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε με ζεστό ψωμί ή κρουτόν.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr