OliveMagazine

Θεσσαλική μπατζίνα

Θεσσαλική μπατζίνα

Μερίδες:για 20-24 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθια χονδροτριμμένα
  • 300γρ. φέτα Θεσσαλίας, τριμμένη
  • 500ml γάλα φρέσκο
  • 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 200γρ. βούτυρο χωριάτικο φρέσκο (μισό κατσικίσιο, μισό πρόβειο), λιωμένο
  • 4-5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι και τα στύβετε καλά.

Φυλάτε ένα φλιτζάνι από την τριμμένη φέτα και την υπόλοιπη την ανακατεύετε με τα τριμμένα κολοκύθια, το γάλα, τα αβγά και το μισό βούτυρο. Προσθέτετε αρκετό αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένας πολύ πηχτός χυλός.

Βουτυρώνετε ένα ταψί του φούρνου και στρώνετε μέσα τον χυλό. Ρίχνετε στην επιφάνειά του το υπόλοιπο βούτυρο και τυρί.

Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε την μπατζίνα στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Έλενα Jeffrey

Tips

Για πιο ξεχωριστή γεύση, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με κατσικίσιο τυρί.


Εάν δεν έχετε κολοκυθάκια μπορείτε να φτιάξετε την Μπατζίνα με άγρια χόρτα, όπως λάπαθα ή τσουκνίδα, καθώς και με βλίτα και λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr