OliveMagazine

Θρεπτική σαλάτα με τρία είδη φασολιών

Θρεπτική σαλάτα με τρία είδη φασολιών

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:8 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 100γρ. Φασόλια Μέτρια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα (430γρ.), στραγγισμένα
  • 100γρ. φασόλια πίντο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά μικρή πράσινη, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπα δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο (σπυριά)
  • ελιές θρούμπες για το γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το λαδολέμονο

  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάζετε αποβραδίς τα Μέτρια Φασόλια Ομοσπονδία και τα φασόλια πίντο και την επόμενη μέρα τα βράζετε (καλύτερα σε δύο ξεχωριστά κατσαρολάκια) μέχρι να μαλακώσουν. Βράζετε ελαφρά και το καλαμπόκι.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μεγάλο μπολ.

Χτυπάτε το λάδι και το λεμόνι και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και γαρνίρετε με τις ελιές.

Tips

Για επιπλέον απόλαυση και πρωτεϊνη, μπορείτε να προσθέσετε και Ρεβίθια Χονδρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ στη σαλάτα σας


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr