OliveMagazine

Ινδικές γαρίδες με κάρι, ανανά και σταφίδες

Ινδικές γαρίδες με κάρι, ανανά και σταφίδες

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 16 γαρίδες μεγάλες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 10 φέτες ανανά από κονσέρβα ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 1 κουτ. σούπας γλυκό κάρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι. Σοτάρετε ελαφρά και ρίχνετε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, τις σταφίδες, το γλυκό κάρι και τις ψιλοκομμένες φέτες ανανά.

Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να μυρίσουν ωραία και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτετε τις γαρίδες, ανακατεύετε και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αλατίζετε, πιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρετε τις γαρίδες σε βαθιά πιατέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr