OliveMagazine

Ισπανική τορτίγια

Ισπανική τορτίγια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 6-8 αβγά
  • ½ κιλό λουκάνικο χωριάτικο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και τα αλατοπιπερώνετε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μαζί με ένα φλιτζανάκι νερό. Ρίχνετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύετε υπομονετικά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τότε τα χτυπημένα αβγά μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης. Ψήνετε την ομελέτα μέχρι να ροδίσει από κάτω και ύστερα, με τη βοήθεια ενός πιάτου, την αναποδογυρίζετε και την ψήνετε και από την άλλη πλευρά.

Σε ένα δεύτερο τηγάνι σοτάρετε το λουκάνικο.

Σερβίρετε την ομελέτα σε πιατέλα μαζί με το λουκάνικο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr