OliveMagazine

Ιταλικά καντουτσίνι κανέλα – αμύγδαλο

Ιταλικά καντουτσίνι κανέλα – αμύγδαλο

Μερίδες: για 30 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 125γρ. ζάχαρη άχνη
  • 450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 80γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 40ml κονιάκ
  • 60ml χυμό πορτοκαλιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.

Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα και γίνει μια εύπλαστη ζύμη, την πλάθετε σε μπαστούνι διαμέτρου 5εκ., τη βάζετε στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο έως ότου πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα.

Όταν ψηθεί το καντουτσίνι το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια διαστάσεων περίπου 1εκ.

Βάζετε ξανά τα μπισκοτάκια στο ταψί και τα ψήνετε ξανά στο φούρνο, στους 160°C για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr