OliveMagazine

Κέικ ανάποδο με καραμελωμένα μήλα

Κέικ ανάποδο με καραμελωμένα μήλα

Μερίδες:για ένα ταψί διαμ. 26- 28 εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 230γρ. αλεύρι μαλακό
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη
  • 7γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 280γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
  • 4 αβγά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 150γρ. μήλο σε κύβους
  • 2 μήλα σε ροδέλες
  • 120ml κρέμα γάλακτος
  • 25ml κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Κοσκινίζετε την ζάχαρη άχνη στο ταψί και στρώνετε τις ροδέλες μήλου.

Βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά σε ένα σκεύος και ανακατεύετε με σύρμα.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκάλι και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές.

Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τους κύβους μήλου, ανακατεύετε ξανά και ρίχνετε το μίγμα στο ταψί στο οποίο έχετε στρώσει τις ροδέλες.Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά. Ξεφορμάρετε το κέικ ενώ είναι ακόμα χλιαρό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr