OliveMagazine

Κέικ Βανίλιας με βατόμουρα

Κέικ Βανίλιας με βατόμουρα

Μερίδες:για μία στενόμακρη φόρμα κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το κέικ

  • 250γρ. ζάχαρη
  • 250γρ. βούτυρo μαλακωμένο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • 5 αβγά
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 250γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • Για την επικάλυψη και το γαρνίρισμα

  • 1 συσκευασία Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 400ml γάλα
  • 300γρ. βατόμουρα
  • λίγη ζάχαρη άχνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια κι όταν αφρατέψει προσθέτετε σταδιακά τα αβγά.

Προσθέτετε τμηματικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ενσωματώνετε τα μισά βατόμουρα.

Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ. Ισιώνετε από πάνω, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175οC και ψήνετε το κέικ για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο). Αφού κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Όταν θέλετε να σερβίρετε ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και καλύπτετε το κέικ από πάνω με ανάλογη ποσότητα. Διακοσμείτε με τα υπόλοιπα βατόμουρα, πασπαλίζετε το γλυκό με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr