OliveMagazine

Πανεύκολο κέικ βανίλιας

Πανεύκολο κέικ βανίλιας

Μερίδες:για μια μικρή φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 175γρ. βούτυρο
  • 175γρ. ζάχαρη
  • 175γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
  • 3 αβγά
  • 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα ή ξυνόγαλα
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς, βουτυρώνετε κι αλευρώνετε μια φόρμα μακρόστενη για κέικ χωρητικότητας 1 λίτρου.

Χτυπάτε σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο και τις βανίλιες να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το γάλα ή το ξυνόγαλα και το αλεύρι. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα που έχετε προετοιμάσει και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του, να φουσκώσει και να ψηθεί ως μέσα. Το τσεκάρετε μπήγοντας ένα καλαμάκι στο κέντρο του κέικ. Πρέπει να βγει στεγνό, αλλιώς ψήνετε λίγο ακόμη.

Tips

Με την ίδια δόση μπορείτε να φτιάξετε 12 ατομικά μάφινς.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr