OliveMagazine

Κέικ βρώμης με άρωμα τσουρεκιού

Κέικ βρώμης με άρωμα τσουρεκιού

Μερίδες:6-7
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. νιφάδες βρώμης
  • 200γρ. ζάχαρη καστανή
  • 20γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4γρ. μαχλέπι
  • 2γρ. μαστίχα
  • 150ml γάλα
  • 3 αBγά + 2 ασπράδια 40γρ. γιαούρτι
  • 60ml ελαιόλαδο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Για την κρέμα

  • 50γρ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3γρ. εσάνς βανίλιας
  • φιλέ αμυγδάλου
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε στον πολυκόφτη τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι. Τη βάζετε στην άκρη σε ένα μπολ και στη συνέχεια χτυπάτε και την καστανή ζάχαρη στον πολυκόφτη.

Ρίχνετε στο μπολ με το αλεύρι βρώμης (αφού κρατήσετε λίγη για να αλευρώσετε τη φόρμα στο τέλος) την αλεσμένη καστανή ζάχαρη, το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα γουδί ή στο μούλτι προσθέτετε το μαχλέπι, τη μαστίχα, 1 κουτ. σούπας από το μίγμα με τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε το γάλα, όλα τα αβγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μίγμα με το μαχλέπι και τη μαστίχα που έχετε κάνει σκόνη και ανακατεύετε. Ρίχνετε σταδιακά το υγρό μίγμα στο στερεό, ανακατεύοντας καλά με έναν αβγοδάρτη.

Αφήνετε το μίγμα να σταθεί για 15 – 20 λεπτά, έτσι ώστε να απορροφήσει τα υγρά η βρώμη και να γίνει πιο παχύρευστο.

Αλείφετε μια παραλληλόγραμμη φόρμα με ελαιόλαδο και την αλευρώνετε με λίγη από την αλεσμένη βρώμη. Ρίχνετε μέσα το μίγμα. Αν το μίγμα βγει πολύ παχύρευστο, αραιώνετε με λίγο γάλα, προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά. Αν βγει πολύ αραιό προσθέτετε λίγο αλεύρι βρώμης.

Ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι τη στιγμή που αν βάλετε ένα μαχαίρι θα βγαίνει καθαρό. Αφήνετε λίγο να κρυώσει.

Για την κρέμα: Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και την εσάνς βανίλιας. Απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από το κέικ και τελειώνετε με καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr