OliveMagazine

Κέικ βανίλιας, η βασική συνταγή

Κέικ βανίλιας, η βασική συνταγή

Μερίδες:για 1 φόρμα του κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250ml γάλα
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 4 αβγά
  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400γρ. ζάχαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς. Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και το χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτετε σταδιακά και τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια με δυνατή ταχύτητα για 2-3 περίπου λεπτά.

Ρίχνετε 1-1 τα αβγά και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Χαμηλώνετε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα.

Τέλος, προσθέτετε σταδιακά και το αλεύρι χωρίς να σταματήσετε τη λειτουργία του μίξερ μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.

Ρίχνετε το μίγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και το ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα με το φούρνο

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr