OliveMagazine

Κέικ καρότου με μήλο

Κέικ καρότου με μήλο

Μερίδες:για 1 φόρμα του κέικ 35x12
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αβγά
  • 185γρ. βούτυρο 82% λιωμένο, χλιαρό
  • 30γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2γρ. κανέλα
  • 120γρ. καρύδια ψιλοτριμμένα
  • 1½ λοβό βανίλιας
  • 270γρ. καρότο τριμμένο
  • 1-2 μήλα golden, σε ροδέλες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε πρώτα τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι το μίγμα να διογκωθεί.

Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα καρύδια, την κανέλα, το καρότο και το βούτυρο και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Κόβετε τους λοβούς της βανίλιας κατά μήκος, ξύνετε τα σποράκια στο μίγμα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Κόβετε το κάθε μήλο στη μέση, αφαιρείτε τη φλούδα και τα κουκούτσια και χαράσσετε το κάθε ημισφαίριο σε φέτες δημιουργώντας μια βεντάλια με το καθένα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα και στη συνέχεια αδειάζετε σε αυτή το μίγμα του κέικ. Τοποθετείτε από πάνω τις «βεντάλιες» των μήλων και ψήνετε το μίγμα στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.

Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr